Interview met Iris; werken via Zusters@work

By
In Nieuws

Ongeveer een jaar geleden maakten wij kennis met Iris. Als eerste lichting studenten had Iris bijna haar HBO-V afgerond mét de studierichting voor Praktijkondersteuner en was zij daarvoor op zoek naar een stageplaats. Helaas konden wij toen niks voor haar betekenen, maar toen zij eenmaal haar diploma had, hebben wij haar kunnen helpen aan een leuke tijdelijke opdracht! Wij zijn benieuwd hoe zij het werken via Zusters@work ervaart. 

Hoe ben je terecht gekomen bij Zusters@work?
Ik ben via school bij Zusters@work terecht gekomen. Zij noemden Zusters@work voor eventuele stageplekken als POH. Helaas leverde dat destijds niks op, maar daarna heeft Zusters@work mij gevraagd voor een tijdelijke klus, waar ik beschikbaar voor bleek te zijn!

Wat voor werkzaamheden doe je via Zusters@work?
Ik werk momenteel als POH-s, dus praktijkondersteuner van de huisarts. Ik doe dit ter zwangerschapsvervanging.

Wat maakt werken via Zusters@work zo leuk?
Werken voor Zusters@work is fijn, omdat er voor aanvang wordt gekeken of het een match is tussen werkgever en werknemer en de dames van Zusters@work eens in de zoveel tijd vragen hoe het gaat. Ze houden goed de vinger aan de pols zonder opdringerig of controlerend te zijn. Ze geven echt om hun medewerkers en staan altijd voor je klaar. Ze reageren dan ook snel op e-mails.

Wat zijn de voor- en nadelen aan werken via Zusters@work?
De voordelen van werken voor Zusters@work heb ik hierboven grotendeels al verteld. Daarnaast vind ik het voordeel dat zij (als een klus afgelopen is) ook voor je op zoek kunnen naar een volgende klus of werkgever. Een nadeel vind ik het systeem van uitbetaling. Je moet wekelijks je uren invullen en na 4 weken worden de weken gecontroleerd en uitbetaald. De datum van uitbetaling wisselt hierdoor en soms is dit lastig. Hier kunnen ze denk ik weinig aan doen, en het is het enige nadeel.

Hoe zou je Zusters@work omschrijven?
Ik zou Zuster@work beschrijven als een uitzendbureau, maar dan zonder de negatieve lading. Eigenlijk zijn het gewoon erg enthousiaste, spontane meiden die je helpen bij het vinden van een baan. Erg fijn als je net afgestudeerd bent!

Heb je nog een tip voor alle toekomstige medewerkers die via Zusters@work aan de slag gaan?
Een tip voor de toekomstige werknemers: wees niet te bang om te vragen!

Hoe zie jij je toekomst qua werk?
In de toekomst zou ik graag de combinatie willen maken tussen POH en verpleegkunde. Maar nu eerst rustig aan als POH ervaring op doen, en dan zien we wel verder!