Werkzoekenden enthousiast maken om in de huisartsenzorg te werken

By
In Nieuws

Huisartsen staan voor grote uitdagingen: gediplomeerde doktersassistenten en waarnemers voor de huisartsenpraktijk zijn bijna niet te vinden. Tel daar agressie in de praktijk en overuren bij op. Dat moet anders en daarom hebben zijn wij initiatiefnemers van het arbeidsmarktplatform Huisartswerkt.nl.

“We willen het weer aantrekkelijk maken om in dit vak te gaan werken door positieve verhalen uit de praktijk te delen en werkzoekenden en huisartsen met elkaar te verbinden via dit online platform. Het oplossen van het personeelstekort is belangrijk om de huisartsenpraktijk bereikbaar en toegankelijk te houden voor patiënten.”

Duurzame inzetbaarheid
Door ervaringen van professionals uit de zorg te delen willen we anderen enthousiasmeren. Er zijn genoeg mensen die een carrièremove willen maken en graag de zorg in willen. Deze groep willen wij bereiken en in verbinding brengen met de huisarts en laten omscholen als zij-instromer of bijscholen als herintreder via Huisartswerkt.nl. Zij zijn vaak enorm gemotiveerd en kiezen bewust voor het vak om een van betekenis te kunnen zijn in deze maatschappij. Dit zorgt dus ook dat zij duurzaam inzetbaar zijn en nog twintig tot dertig jaar bij een huisarts aan de slag kunnen.

Innovatieve manier binnen huisartsenbranche
Ruim tien jaar lang hebben de tweelingzussen Pronk een werving- en selectiebureau in de huisartsenzorg in de randstad en omliggende provincies. De zussen hebben dagelijks contact met assistenten, praktijkondersteuners en huisartsen en zij zien hoe dankbaar het is om in deze branche te werken.

“Wij willen werkzoekenden via het platform direct verbinden met de huisarts. Dit is binnen de huisartsenbranche een innovatieve manier om met elkaar in contact te komen. De nieuwe generatie doet alles online en gaat ook graag zelf op zoek naar een nieuwe baan, zonder tussenkomst van een recruiter. We zien deze verschuiving. Daarbij willen we de samenwerking aangaan met scholen, huisartsen en branche-organisaties. Samen staan we sterker, we moeten de handen ineen slaan.” aldus Laura.

Initiatieven om huisarts te ontlasten
Uiteraard is dan niet direct het probleem opgelost. De druk op de huisarts is enorm. Gelukkig zijn er ook initiatieven om hier wat aan te doen. Een daarvan is meer preventie. Daarvoor ligt ook een taak bij de burgers. Zij moeten de regie weer in eigen hand nemen. Er wordt hier momenteel al op ingespeeld door slimme zelf triage apps zoals thuisarts.nl. En er moet meer aandacht komen voor leefstijl, door gezonder te leven kan de patiënt vaak zelf ook (een gedeelte) van zijn of haar klachten oplossen. Dit ontlast de huisarts. Zo zijn er nog tal van initiatieven waar huisartswerkt.nl een platform voor biedt.

Meer weten over de verschillende functies binnen de huisartsenpraktijk? Ga naar www.huisartswerkt.nl voor meer informatie.

vacatures huisartsenzorg