Onze terugblik op 2023.. En hoe was jouw jaar?

Dit jaar stond voor ons op werkgebied in het teken van het runnen van twee bedrijven. Zoals jullie waarschijnlijk weten hebben we vorig jaar het initiatief genomen om naast ons regionale wervingsbureau, een landelijke arbeidsmarktplatform in de huisartsenzorg op te zetten; Huisartswerkt.nl. Dit is voor (toekomstige) werkzoekenden, werkenden en huisartsenpraktijk een vernieuwde manier om elkaar te vinden. Zo’n start-up brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar is ook ontzettend leuk en leerzaam. We gaan nieuwe samenwerkingen aan en komen op een andere manier met het zorglandschap in aanraking om onze innovatie te lanceren.

Daarnaast zijn we met WSP een pilot gestart voor kapsters, stewardessen en secretaresses die het roer willen omgooien en graag in de huisartsenzorg werken. De voordelen van het werken met zij-instromers zijn dat ze levenservaring hebben, duurzaam inzetbaar zijn en bewust kiezen voor het vak. Wie weet zoek je een vaste kracht voor in de praktijk en ben je bereid om een zij-instromer een leerwerkplek aan te bieden? Zusters@work zorgt voor de juiste match tussen huisarts en zij-instromer, met als doel dat deze kandidaat voor lange periode bij de praktijk blijft werken.

Verder waren we dit jaar aanwezig op het NVDA congres in Bussum, het seminar Zorg & Welzijn van WSP en hebben inspirerende kwartaalmeetingen samen gehad. We hopen komend jaar op nog vele mooie ontmoetingen en nieuwe partners om ons wervingsplatform tot een succes te maken, en daarnaast met Zusters@work werkzoekenden en zij-instromers duurzaam te blijven inzetten in de huisartsenzorg.

Hoe was jouw jaar op werkgebied? Een goed moment om bij stil te staan tijdens de feestdagen. We wensen jullie in ieder geval een hele warme en gezellige kerst toe, en een mooi nieuwjaar met nieuwe kansen! ????