Weer aan de slag als herintredende doktersassistent(e)?

By
In Nieuws

Nadat we nu allemaal al ruim een maand lang de corona-maatregelen volgen en we meer thuis zitten dan gewoonlijk, is het ook een tijd van bezinning en nadenken of je nog steeds doet wat je leuk vindt. Denk je stiekem weer terug aan jouw oude beroep als doktersassistente? Er is veel veranderd in de afgelopen jaren, dus een opfriscursus kun je wel gebruiken!

Steeds vaker spraken wij de afgelopen tijd enthousiaste en gediplomeerde doktersassistenten die dolgraag aan de slag wilden bij een huisartsenpraktijk, maar door geen/ onvoldoende recente werkervaring niet aan de bak kwamen bij een van onze opdrachtgevers. Dit tot onze grote spijt, omdat er juist zo’n groot tekort is aan doktersassistenten. Tevens brengt deze doelgroep veel levenservaring mee, die juist goed van pas kan komen in de huisartsenpraktijk.

Daarom sloegen wij onze handen ineen, en bedachten wij hoe kunnen we vraag en aanbod beter op elkaar af laten stemmen. Zo is deze zeer toepasselijke Opfriscursus voor herintreders uit ontstaan, die mede is ontwikkeld door een huisarts uit het werkveld om de opgedane kennis van de cursus zo goed mogelijk af te laten stemmen in de praktijk. Trots zijn wij dan ook om deze cursus nu te presenteren en als enige in de regio aan te kunnen bieden.

Opfriscursus
Speciaal dus voor herintredende doktersassistenten met wel een diploma in hun bezit, maar zonder recente werkervaring in de huisartsenpraktijk, heeft de Zusters Academy een Opfriscursus voor herintreders ontwikkeld. De cursus bestaat uit drie modules en is verdeeld over drie tot vier dagdelen in de zomer van 2020, vooraf volg je thuis een e-learning. Deze cursus sluit volledig aan bij de basiskennis die tegenwoordig nodig is als doktersassistente in de huisartsenpraktijk. Na het volgens van deze cursus vergroot je jouw kans op een baan en helpt Zusters@work jou bij het vinden van een leuke baan in jouw regio!

De exacte data volgt zo spoedig mogelijk (dit is afhankelijk van de omstandigheden rondom corona). Wil je meer informatie over het programma en kosten of direct inschrijven? Ga naar onze Academy!