Academy

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk! Zo blijf je doen wat jij leuk vindt. Voor onze kandidaten organiseren wij regelmatig cursussen /trainingen, maar voor sommige doelgroepen doen wij net iets meer. Momenteel hebben wij in de Zusters Academy een Opfriscursus voor herintreders (doktersassistenten of verpleegkundigen), die (weer) aan de slag willen als doktersassistente in de huisartsenpraktijk.

Dit organiseren wij samen met een erkende scholingsinstituut voor zorgverleners in de regio Noordwest Nederland. Door deel te nemen aan deze drie-daagse cursus, kun je daarna via Zusters@work direct aan de slag als doktersassistente!

Programma

Zoek je een baan als doktersassistent in een huisartsenpraktijk maar mis je de ervaring? Bijvoorbeeld omdat je er tijdelijk uit geweest bent of omdat je hebt gewerkt op een ziekenhuispoli o.i.d. Dan is onze scholing een goede aanvulling! Deze scholing is ook geschikt voor verpleegkundigen MBO 4 of HBO-V die de overstap naar de huisartsenpraktijk willen maken.

In 3 lesdagen gecombineerd met huiswerkopdrachten leer je de basistaken van een doktersassistent in een huisartsenpraktijk. Je medische kennis wordt weer even opgehaald maar ook: hoe werk je met het Huisartseninformatiesysteem en de triagewijzer? De meest voorkomende medisch technisch en laboratorium handelingen komen aan bod en ook communicatieve en administratieve vaardigheden worden uitgelegd.

SOEP, ICPC codering, EPD, het komt allemaal aan bod en zorgt ervoor dat de inwerktijd aanzienlijk minder intensief is. En juist dát maakt dat jij in deze zorgoverspannen tijd een geschiktere kandidaat bent. Let op! je ontvangt geen diploma doktersassistente maar deze scholing vergroot zeer zeker je kansen op een stageplaats of een BBL plek als je de opleiding daarna zou gaan starten.

De Opfriscursus voor Herintreders bestaat uit drie modules:

Lesdag 1 (6 uur)

Praktijkvoering inzichtelijk maken. Hoe werkt een huisartsenpraktijk anno 2024

Kerntaken en werkzaamheden van een doktersassistent

Introductie: Wat is Triage en hoe werkt de Triagewijzer

Aan de slag met triagewijzer o.b.v. casuïstiek

Praktische vaardigheden; RR meting, glucose / HB vingerprik / injectie klaarmaken/ IM, sub cutaan en intracutaan injecteren (presentatie)

Lesdag 2 (6 uur)

Bespreken huiswerk

Communicatieve vaardigheden

Herhaling oefenen met de triagewijzer aan de hand van casuïstiek

Wanneer en hoe overleg je met de huisarts. Ook bespreken we het huiswerk

Praktische vaardigheden: CRP en urineonderzoek stick/dipslide

NHG standaarden (bijv. UWI opdracht)

Wet en regelgeving BIG / WGBO

Lesdag 3 (4,5 uur)

Postverwerking

EPD

Herhaalmedicatie / contra indicaties etc. presentatie

Praktische vaardigheden: hechtingen verwijderen, verbandjes aanleggen • instrumentenkennis (interactieve opdracht)

Overig

Wanneer? De actuele data wordt binnenkort bekend gemaakt.

Locatie? De cursus vindt plaats op een locatie in Noordwest Nederland.

Kosten? Dan natuurlijk de prijs. De opfriscursus kost €1182,00.

Je krijgt een KORTING van 5% als je de cursus via Zusters@work hebt gevonden. Vraag nu direct je couponcode aan bij ons.

Meer informatie

Tot slot: nog goed om te weten is dat je door deelneming aan de cursus een certificaat ontvangt en naslagwerk om thuis nog eens door te nemen. Tevens kun je met deze cursus laten zien dat je je vak goed verstaat en daarom kun je in het kwaliteitsregister KABIZ worden ge(her)registreerd (voor inschrijving hiervan zijn wel kosten verbonden) en 16,5 acrreditatie-uren ontvangen.

Dit betekent dat niet alleen zichtbaar is dat je beschikt over de juiste opleidingspapieren, maar ook dat je kwalitatief goede zorg biedt volgens de huidig geldende kwaliteitseisen.

Wil je meer informatie hierover of over de cursus, neem dan contact op met Anne Pronk (06) 11515315 of mail naar anne@zusterswork.nl.

Stichting DOKh biedt kwalitatief hoogwaardige nascholingen voor eerstelijns zorgverleners én diverse Post-MBO opleidingen voor doktersassistenten.

“Groeien is springen in het onbekende, telkens weer”

Schrijf je voor onze digitale nieuwsbrief!