Breng jezelf letterlijk in beeld!

By
In Nieuws

Het vinden van een baan is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als het gaat om een vacature waar de mensen voor in de rij staan; probeer dan maar eens op te vallen! 

Waar je voorheen nog wel eens indruk kon maken met een opvallend CV, het toevoegen van een pasfoto aan je CV of door contact op te nemen met het bedrijf, zijn er nu veel uniekere mogelijkheden om in beeld te komen bij een werkgever. Dit kan namelijk door jezelf letterlijk in beeld te brengen door middel van een video-CV!


Wat is een video-CV?

De naam video-CV zegt het al, jouw CV op video. Dé manier om je toekomstige werkgever op een originele en unieke manier te overtuigen van jouw kwaliteiten en wie jij bent; een bewegend beeld zegt namelijk zoveel meer! 
Het is natuurlijk niet de bedoeling om je CV letterlijk voor te gaan lezen; maak voor een goede eerste indruk gebruik van je uitstraling, enthousiasme en passie voor je werk.

Inhoud van je video-CV

Een video-CV hoeft niet lang te duren, een korte maar krachtige presentatie is goed. Daarin kun je bijvoorbeeld vertellen:

  • wat je hebt gestudeerd;
  • wat je werkervaring is;
  • wat voor soort baan je zoekt en in welke sector;
  • wat je sterke punten zijn;
  • waarom juist jij goed bij het bedrijf zou passen;
  • waarom juist jij geschikt bent voor deze functie.


Voordelen van een video-CV

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden”


Door je te zien en te horen, komt duidelijker naar voren wie je bent dan geschreven op papier. Werkgevers kunnen je zien zoals je écht bent.

“Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken”

Niet iedereen vindt het gemakkelijk om zich goed uit te drukken op papier. Het is ook niet altijd even gemakkelijk om de juiste woorden te vinden en daarnaast ook zo goed mogelijk over te komen. Voor deze mensen i een video-CV dan ook dé manier om dan toch een blijvende goede eerste indruk achter te laten.

Hoewel het grootste gedeelte van de sollicitanten nog steeds kiest voor de standaard sollicitatiebrief met CV, zijn wij benieuwd; DURF JIJ HET AAN?