Werk jij nog met plezier?

Wekelijks hebben wij gesprekken met zorgverleners die op zoek zijn naar een een nieuwe baan als doktersassistent, apothekersassistent of praktijkondersteuner. Op de vraag waarom ze voor hun vak hebben gekozen krijgen we vaak als antwoord: het zorgen voor anderen & het contact met mensen. Ondanks de steeds toenemende druk op de eerstelijns zorg, blijven ze hun passie voor hun werk behouden!

Waarom heb jij gekozen voor jouw baan? Is dit wat je nog steeds wil blijven doen? Krijg je nog energie van je werk? Het is goed om jezelf deze vragen te blijven stellen. Je zult niet de eerste zijn die niet meer tevreden is over haar/zijn baan, en het roer wil omgooien. Het is daar nooit te laat voor. Volg je hart! Hoe pak je dat aan?

 

  • Bedenk wat jij nu echt leuk vindt om te doen: Vind je het leuk om anderen te verzorgen? Is lezen jouw hobby of kook je graag?
  • Wat zijn jouw karaktereigenschappen? Ben je creatief, punctueel of een doener. Kijk naar beroepen die hier bij passen.
  • Welke sector om te werken spreekt jouw aan? Ga naar een banenmarkt als je nog helemaal geen idee hebt.
  • Weet je wat je wilt, loop dan een dagje met iemand in de praktijk mee. Op deze manier kun je ervaren of het echt wat voor jou is!
  • Praat er met anderen over of sluit je aan bij een netwerkgroep. Zo kun je tot hele leuke inzichten komen!

 

“Laat je bij jouw keuzes niet leiden door kennis, opleiding en ervaring. Succes ligt vaak buiten de gebaande paden.” Deze quote las ik laatst in het boek van Annemarie van Galen; weer eens iets geheel iets anders doen, zorgt voor verfrissing en een nieuwe uitdaging. Maar doe vooral wat je leuk vindt, want passie voor jouw job is meer waard dan je denkt. En mocht je tot de conclusie komen dat de zorg echt iets voor jou is of wil je binnen de zorg een andere richting op. Dan denken we graag met je mee. Succes!