Waarom we nu juist vakantie moeten opnemen?

Omdat we meer risico’s lopen op een burn-out. Juist door de corona-crisis loopt het aantal op. Volgens Barbara Lol, therapeut bij Burn Out Poli staan we nu meer aan en dat kost veel energie. Het is allemaal anders dan anders en dat kost meer energie. 

Offline modus
Door meer werkdruk in de zorg en collega’s die ziek uitvallen maken we meer overuren. Als je dan ook nog thuis aan het werk bent, waardoor privé en werk door elkaar heen lopen heb je geen tijd om te ontspannen. Daarom is Klaran van ’t Vlie, arbeids – en organisatiepsycholoog adviseert dan ook om zo nu en dan je brein in de offline modus te zetten. Ga tijdens de lunch een ronde wandelen om je hoofd leeg te maken. 

Gun jezelf vakantie
Ook vakantie werkt goed om pauze te nemen en tot rust te komen. Je gunt jezelf de tijd om na te denken wat je gelukkig maakt. En we doen dingen die er normaal gesproken bij inschieten. Na de vakantie kunnen we vaak weer met frisse moed aan de slag. Dus gun jezelf een vakantie, in aangepaste vorm uiteraard. Het belangrijkste is dat je tot ontspanning toekomt, een boek lezen; spelletje spelen of een wandeling maken in het bos. Je hebt het verdiend!

Bron: https://www.burnoutpoli.com/zo-voorkom-je-een-corona-burn-out/